Concert Ansamblul ARCHAEUS 8.11.2018, ora 19.00

Cumpără Bilete

ARCHAEUS, ansamblu al Centrului Național de Artă Tinerimea Română, urca pe scena Dalles, joi, 8 noiembrie 2018, de la ora 19.00, într-un spectacol de excepție în cadrul Festivalului Internațional MERIDIAN 2018, ediția a XIV-a dedicată Centenarului Marii Uniri.

Ansamblul ARCHAEUS a fost înființat în anul 1985 de către compozitorul Liviu DĂNCEANU în scopul interpretării muzicii contemporane românești și universale și a susținut până în prezent sute de concerte, în care a interpretat un numar impresionant de lucrări, din care mare parte dedicate formației.

De-a lungul celor 33 de ani de existență, ARCHAEUS a participat la numeroase festivaluri naționale și internaționale, în Europa și în S.U.A. și a fost distins cu multe premii.

Membrii săi, Rodica Dănceanu, Anca Vartolomei, Marius Lăcraru, Dorin Gliga, Ion Nedelciu, Șerban Novac, cu o bogată activitate solistică dar și pedagogică, au încercat să transmită ștafeta tinerei generații de muzicieni, cooptând în cadrul ansamblului artiști tineri precum Sorin Rotaru, Ana Radu și Mircea Pădurariu.

Cel mai tânăr membru al ansamblului, Mircea Pădurariu, este absolvent al Universitatea Națională de Muzică București, secția dirijat, estetică, management cultural. Este dirijor al mai multor formații : Corul “Solemnis”, Ansamblul “Pas Classique, Ansamblul ”ARCHAEUS”, precum și dirijor asistent la Opera Română.

Festivalul Internațional MERIDIAN 2018 este organizat de Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor din România în colaborare cu Universitatea Națională de Muzică București și Universitatea Populară “Ioan I. Dalles”.

Biletele se pot procura online de pe bilete.ro, dar și de la Anticariatul Sălii Dalles.

Alte articole

Formular înscriere