Curs de fotografie pentru elevi (10 ani+)

MODUL PRIMĂVARĂ 2019

 • Durată: 10 şedinţe
 • Program: Duminică, ora 15.00 - 17.15
 • Taxa: 600 lei (plata se efectuează în doua etape: etapa I - 300 lei, la debutul cursului; etapa II - 300 lei se achită in decurs de o lună de la debutul cursului).
 • Profesor: Nadina Stoica
 • Perioadă curs: 24 martie - 2 iunie 2019

Cursul de fotografie se adresează copiilor, pasionaţi de fotografie, care au împlinit vârsta minimă de 10 ani, deţin un aparat de fotografiat şi au cunoştinţe minime de utilizare a calculatorului.
Copiii vor învăța cum se folosește aparatul de fotografiat, cum se realizează o fotografie corectă, din punct de vedere tehnic, cum se surprind obiectele şi lucrurile din jurul nostru și cum să-și arhiveze, prin intermediul fotografiei, familia, prietenii, gândurile și viața.
Împreună vom răspunde acestor întrebări. Vom învăța funcţiile și setările de bază ale aparatului de fotografiat, vom deprinde noţiuni de fotocompoziţie: cromatică şi încadrare, precum si noţiuni de tehnică şi perspectivă în vederea realizării unor fotografii.

Elemente din tematica cursului:

 • Explicarea termenilor fotografici – funcţiuni şi setări ale aparatului
 • Noţiuni de fotocompoziţie şi culoare
 • Fotografia de portret
 • Diverse obiecte în fotografii – tehnică şi perspectivă
 • Fotografia de natură/Fotografia de călătorie/Peisaj
 • Fotografia urbană – fotografia de stradă şi de arhitectură
 • Realizarea unui proiect fotografic.

Orele practice se desfăşoară in cadrul Muzeului National al Satului “Dimitrie Gusti”, Grădina Botanică, Centrul Vechi, muzee, parcuri etc.
La finalul cursului se va organiza o expozitie, deschisă publicului, cu fotografiile realizate de cursanti si se va acorda Diploma Universităţii Populare „Ioan I. Dalles”.

Nadina Stoica, lectorul cursului nostru, este fotograf, stabilită în București, România. În prezent, studiază fotografie, video și procesarea computerizată a imaginii digitale la Universitatea Națională de Artă București. Debutul artistic a fost in 2015 la Muzeul de Artă din Constanța cu expoziția fotografică "La Strada" și continuă cu expoziția de Noaptea Albă a Galeriilor din 2017 ( Galeria Păunița), participând, totodată, la expoziții de grup, rezidențe artistice și colaborări pe proiecte.
În căutarea constantă a propriului său drum, Nadina s-a implicat în activități din cadrul social: voluntariat, ateliere și activități cu persoane cu disabilități și copii. Experimentează cu arta în moduri naive și copilăroase, precum: colajul, arta video și desenul.

curs-de-fotografie-pentru-elevi-2016-dalles

 • Imagini Curs de Fotografie pentru Elevi, 2018

 • Imagini Curs de Fotografie pentru Elevi, 2017. Orele practice au avut loc în cadrul Muzeului Național al Satului “Dimitrie Gusti”, căruia îi mulțumim pentru colaborare.

curs fotografie pentru elevi updalles 1 curs fotografie pentru elevi updalles 2 curs fotografie pentru elevi updalles 3

curs de fotografie pentru copii up dalles 1 curs de fotografie pentru copii up dalles 2 curs de fotografie pentru copii up dalles 3 curs de fotografie pentru copii up dalles 4 curs de fotografie pentru copii up dalles 5 curs de fotografie pentru copii up dalles 6 curs de fotografie pentru copii up dalles 7 curs de fotografie pentru copii up dalles 8 curs de fotografie pentru copii up dalles 9 curs de fotografie pentru copii up dalles 10 curs de fotografie pentru copii up dalles 11 curs de fotografie pentru copii up dalles 12 curs de fotografie pentru copii up dalles 13 curs de fotografie pentru copii up dalles 14 curs de fotografie pentru copii up dalles 15 curs de fotografie pentru copii up dalles 16 curs de fotografie pentru copii up dalles 17 curs de fotografie pentru copii up dalles 18 curs de fotografie pentru copii up dalles 19 curs de fotografie pentru copii up dalles 20

curs-foto-copii-1 curs-foto-copii-2 curs-foto-copii-3 curs-foto-copii-4

Formular înscriere