Curs de fotografie pentru elevi (10 ani+)

MODUL PRIMAVARA 2017

 • Durată: 10 şedinţe x 4 ore didactice ( 40 ore didactice)
 • Program: Vineri, 17.30 – 20.30  sau  Sâmbătă 11.00 - 14.00
 • Taxa: 600 lei (plata se efectuează în doua etape: etapa I – 300 lei, la debutul cursului; etapa II – 300 lei se achită in decurs de o lună de la debutul cursului).
 • Profesori: Cosmin Somesan, fotograf și Luca Achim, fotograf
 • Perioadă curs: 10 martie - 12 mai 2017
 • Următorul curs  va debuta in data de 16 iunie 2017.

* Pe parcursul Vacanţei de iarna 2016-2017, cursul poate fi organizat intensiv,  de trei ori pe săptămână, câte patru ore didactice, în perioada  20 decembrie 2016 - 7 ianuarie 2017 cu condiția întrunirii unui nr. minim de 6 cursanţi.

(1 ora didactică = 45 minute)

Cursul de fotografie se adresează copiilor, pasionaţi de fotografie, care au împlinit vârsta  minimă de 10 ani, deţin un aparat de fotografiat şi au cunoştinţe minime de utilizare a calculatorului.

Copiii vor învăța cum se folosește aparatul de fotografiat, cum se realizează o fotografie de calitate, cum trebuie surprinse obiectele şi lucrurile din jurul nostru, cum se realizează fotografia-portret a mamei sau a bunicii sau cum se execută fotografia în natură.

Împreună vom răspunde acestor întrebări. Vom învăța funcţiile și setările de bază ale aparatului de fotografiat, vom deprinde noţiuni de fotocompoziţie: cromatică şi încadrare, precum si noţiuni de tehnică şi perspectivă în vederea realizării unor fotografii de calitate.

Elemente din tematica cursului:

 • Explicarea termenilor fotografici – funcţiuni şi setări ale aparatului
 • Noţiuni de fotocompoziţie şi culoare
 • Fotografia de portret
 • Diverse obiecte în fotografii – tehnică şi perspectivă
 • Fotografia de natură/Fotografia de călătorie/Peisaj
 • Fotografia urbană – fotografia de stradă şi de arhitectură
 • Realizarea unui proiect fotografic.

Orele practice se desfăşoară in cadrul Muzeului National al Satului “Dimitrie Gusti”, Grădina Botanică, Centrul Vechi etc.

La finalul cursului se va organiza o expozitie, deschisă publicului, cu fotografiile realizate de cursanti si se va acorda Diploma Universităţii Populare „Ioan I. Dalles”.

curs-de-fotografie-pentru-elevi-2016-dalles

Orele practice au avut loc în cadrul Muzeului Național al Satului “Dimitrie Gusti”, căruia îi mulțumim pentru colaborare.

curs fotografie pentru elevi updalles 1 curs fotografie pentru elevi updalles 2 curs fotografie pentru elevi updalles 3

curs de fotografie pentru copii up dalles 1 curs de fotografie pentru copii up dalles 2 curs de fotografie pentru copii up dalles 3 curs de fotografie pentru copii up dalles 4 curs de fotografie pentru copii up dalles 5 curs de fotografie pentru copii up dalles 6 curs de fotografie pentru copii up dalles 7 curs de fotografie pentru copii up dalles 8 curs de fotografie pentru copii up dalles 9 curs de fotografie pentru copii up dalles 10 curs de fotografie pentru copii up dalles 11 curs de fotografie pentru copii up dalles 12 curs de fotografie pentru copii up dalles 13 curs de fotografie pentru copii up dalles 14 curs de fotografie pentru copii up dalles 15 curs de fotografie pentru copii up dalles 16 curs de fotografie pentru copii up dalles 17 curs de fotografie pentru copii up dalles 18 curs de fotografie pentru copii up dalles 19 curs de fotografie pentru copii up dalles 20

curs-foto-copii-1 curs-foto-copii-2 curs-foto-copii-3 curs-foto-copii-4