Cursuri de actorie și dezvoltare personală pentru copii și adolescenți

MODUL TOAMNĂ 2017

  • Durată: 16 şedinţe x 3 ore didactice ( 48 ore didactice)
  • Program: Sâmbătă ora 11.00 – 13.15
  • Taxa: 250 lei/lună
  • Perioadă curs: 11 noiembrie 2017 – 11 martie 2018
  • Următorul curs va debuta în luna martie 2018

(1 oră didactică = 45 minute)

Prin cursurile de actorie şi dezvoltare personală pentru copii şi adolescenţi organizat de Universitatea Populară “Ioan I. Dalles” ne propunem o nouă abordare privind dezvoltarea personală a copilului prin tehnicile actoriei.
Scop: Folosind jocurile teatrale specifice actoriei, copiii sunt încurajaţi să se exprime liber pentru eliberarea de blocaje, de inhibiţii, pentru dezvoltarea competenţelor latente sau recunoscute. Atelierele teatrale, bazate pe exerciţii, oferă un cadru sigur şi stimulativ, astfel încât copilul să se simtă liber şi să se manifeste creativ.
Atelierele desfăşurate în cadrul proiectului sunt interactive şi participative. Tehnica de lucru folosită este tehnica jocului. Prin joc se dezvoltă atenţia, memoria, coordonarea, libertatea de mişcare şi de exprimare, spiritul de echipă, vocea şi dicţia, improvizaţia şi creativitatea.
Metoda de predare diferă în funcţie de vârsta participanţilor, exerciţiile fiind gândite şi adaptate în functie de gradul de dificultate şi complexitate. Participanţii vor acumula treptat experienţe, noţiuni, abilităţi şi instrumente de comunicare cu rol în dezvoltarea lor ulterioară.

Elemente din tematica cursului:

  • Improvizaţie teatrală prin exerciţii care dezvoltă atenţia şi concentrarea, memoria, imaginaţia, creativitatea, reînvăţarea modurilor de percepţie şi de receptare a mediului: a privi, nu doar a vedea; a asculta, nu doar a auzi; a simţi, nu doar a atinge un obiect; a comunica, nu doar a vorbi.
  • Dicţie şi tehnica vorbirii
  • Expresie si libertate corporală, eliberarea de blocaje fizice, îmbunătăţirea posturii corporale şi a expresivităţii gestuale.
  • Ateliere

Cursul se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 6 şi 10 ani, 11 – 14 ani şi adolescenţilor. Grupele sunt formate dintr-un număr maxim de 10 cursanţi.
Cursul se desfăşoară săptămânal, câte 3 ore didactice.
Finalitate: Diplomă de absolvire oferită de Universitatea Populară “Ioan I. Dalles”.

 

Formular înscriere