Curs de Aranjamente florale şi Ikebana acreditat de A.N.C.

CURS  DE  ARANJAMENTE FLORALE ŞI IKEBANA  ACREDITAT  DE  A.N.C

(Autoritatea Naţională pentru Calificări – Ministerul Educaţiei Nationale şi Cercetării Ştiinţifice şi Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale si Persoanelor Vârstnice)

Program de perfecţionare pentru calificarea/ocupatia de DECORATOR-FLORAL, COD COR 611203

MODUL PRIMAVARA 2017

 • Program: Luni și Miercuri, 18.00 – 21.00
 • Taxa: 1250 lei (plata se efectuează în două etape: etapa I – 800 lei, la debutul cursului; etapa II – 450 lei, se achită în decurs de o lună de la debutul cursului).
 • Taxă flori: 600 lei (plata în doua etape: Etapa I - 300 lei, la debutul cursului; etapa II – 300 lei se achită in decurs de o lună de la debutul cursului).
 • Profesor: Anca Ungureanu, trainer, specialist în arta florală
 • Următorul curs va debuta la începutul lunii IUNIE 2017, în conformitate cu cerinţele formarii grupei.

(1 ora didactică = 45 minute)

Tradiție:

Cursul de aranjamente florale si ikebana a fost organizat de Universitatea Populară Ioan I. Dalles începând cu anul 1982.  Acesta a fost susținut  de-a lungul timpului de traineri din Japonia, recomandați de Ambasada Japoniei la Bucureşti şi de dna prof. Manuela Miga și dna Sanda Lazur, primele absolvente ale cursurilor organizate de instituția noastră.

În prezent, instituţia noastră oferă un curs atractiv, susținut de un specialist în arta florală - profesor Anca Radu Ungureanu, curs care combină  elemente ale stilului european de aranjare a florilor cu elemente din arta japoneză – Ikebana.

De ce să participi la acest curs?

Platforma cursului se bazează, in general, pe un concept novator pentru piaţa romanească. Incercăm să deschidem poarta de acces spre un nou mod de gândire şi lucru cu florile, din dorinta de a transforma „florăresele” in „florişti”.

Cum se desfăşoară?

Cursul se desfasoară pe parcursul a 16 sedinte cu o tematică diversificată, metoda de predare fiind, în principal, una practică. Lucrările florale realizate in decursul şedinţelor vor fi executate si prezentate de trainer-ul cursului. Realizarea practică a design-ului floral va fi insotită de toate explicatiile necesare referitoare la tehnicile folosite şi la respectarea regulilor estetice. Participanţii la curs au la dispozitie flori şi materiale  pentru a replica modelul floral expus de trainer.

Cui se adresează?

Cursul se adresează tuturor iubitorilor de flori, care doresc să deprindă abilităţi practice în realizarea diverselor modele de design floral, celor care doresc să se reorienteze profesional, persoanelor care lucrează deja în  florării sau agenţii de organizări evenimente. 

Prezentarea trainerului:

Anca Ungureanu

2016 - Master florist - European Master Certification

2015 - Absolventă  a “Professional Dutch Design Course” şi “Advanced Dutch Flower Desig Course” organizate  de Institutul Boerma din Olanda, una din cele mai prestigioase şcoli de design floral din Europa

2015 - Participă la editia Fleuramour -Belgia

Trainer autorizat de Autoritatea Natională de Calificări

Certificat de  absolvire Florar-decorator, acreditat ANC

Alte certificate internaţionale: Three Days Master Creations with Wally Klett”- Olanda, “One Day Seasonal Arrangement Course” – Olanda, “6 days -6 Stories” – Germania

Perfecţionarea trainerului Anca Ungureanu continuă şi astăzi sub îndrumarea masterului florist belgian Tomas De Bruyne şi masterului Hitomi Gilliam in cadrul programului European Master Certification, iar colaborarea cu nume sonore ale domeniul precum: Jaqueline Boerma, Tomas De Bruyne, Gregor Lersch, Manon van Dijken, Klaas Dijkstra, Nichy Markslag,  Lucinda Maria Van Der Ploeg  demonstrează calitatea, creativitatea permanentă a trainerului Anca Ungureanu.

Acreditare:

În anul 2016 cursul de aranjamente florale si ikebana a fost  reautorizat de  către A.N.C. (Autoritatea Naţională pentru Calificări (fost CNFPA),Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Sportului şi Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei  Sociale conform Legii Educaţiei Naţionale nr. 1 /2011 publicată în Monitorul Oficial al României nr. 18/10.01.2011 – în conformitate cu prevederile Standardului Ocupaţional – Florar Decorator  COD COR 611203. 

Elemente din tematica cursului:

 • Introducere (teorie privind materialele necesare pentru realizarea design-ului floral);
 • Tipuri de design floral in functie de eveniment si locatie, mentinerea in bune conditii a plantelor;
 • Stilurile de aranjamente florale ;
 • Aranjamente florale in stil olandez;
 • Coronite florale;
 • Cocarde si corsaje pentru nunta;
 • Realizarea cosuletelor florale pentru diferite ocazii;
 • Buchete clasice pentru diferite ocazii;
 • Aranjamente de toamna din crengi şi frunze;
 • Buchete moderne pentru diferite ocazii;
 • Aranjamente in stil european pentru Sfântul Valentin ;
 • Aranjamente pentru 1 şi 8 Martie;
 • Aranjamente de Paşte;
 • Aranjamente pentru nunţi şi botezuri (pentru ceremoniile religioase, ambientare spatii de evenimente, etc.);
 • Lumânări pentru ceremoniile religioase
 • Buchete pentru mireasă, naşă, domnişoare de onoare;
 • Aranjamente pentru  evenimente organizate de companii la hoteluri, restaurante sau magazine.
 • Procurarea florilor si a materialelor de la furnizori: piaţa de flori, magazine cu accesorii. (Lecţie pe teren);
 • Aranjamente de Crăciun;
 • Aranjamente pentru Anul Nou;
 • Instalaţii din materiale  florale naturale.
 • Accesorizarea aranjamentelor  florale cu materiale  neconvenţioanale: lână, fier, sârme, etc;
 • Bijuterii din sârmă florală (coroniţe, brăţări, diademe, cercei, coliere).

La finalul cursului va fi organizata o expoziţie de aranjamente florale deschisă publicului iubitor de flori.

Institutia pune la dispoziţia cursanţilor:  vase, kenzane, flori, accesorii.

Finalitate curs:

1. Examen:

Conditii de înscriere:

 • Taxa de examen: 200 lei
 • Acte necesare pentru înscriere (vor fi depuse la secretariatul Universităţii):

– Copie după BI/CI.

– Copie după certificatului de naştere,

– Copie după ultimul act de studii

Examenul constă în 2 probe:

a) Proba scrisă: Test grilă (10 intrebari)

b) Proba practică:  prezentarea unui aranjament floral  la alegere sau pe o temă dată, expoziţie colectivă

2. Eliberarea CERTIFICATUL DE ABSOLVIRE, de către Autoritatea Naţională pentru Calificări, conform programului de perfecționare pentru calificarea/ocupația de Florar - Decorator,  COD COR 611203.

 

curs-de-aranjamente-florale-2016

În anul 2016 cursul de aranjamente florale si ikebana a fost  reautorizat de  către A.N.C. (Autoritatea Naţională pentru Calificări (fost CNFPA),Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Sportului şi Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei  Sociale conform Legii Educaţiei Naţionale nr. 1 /2011 publicată în Monitorul Oficial al României nr. 18/10.01.2011 – în conformitate cu prevederile Standardului Ocupaţional – Florar Decorator  COD COR 611203.

autorizatie florar decorator 2016

 • Imagini de la curs 2016 - 2017

 • S-a votat! Cel mai bun curs de Aranjamente Florale din Bucuresti!

curs-aranjamente-florale-01 curs-aranjamente-florale-02 curs-aranjamente-florale-03 curs-aranjamente-florale-04 curs-aranjamente-florale-05 curs-aranjamente-florale-06 curs-aranjamente-florale-07 curs-aranjamente-florale-08

 • Lectia: Aranjamente florale pentru evenimente

foto evenimente 1 foto evenimente 3 foto evenimente 4 foto evenimente final foto evenimente

 • Lectie 22.10.2014

design floral lectia 2 22.10.2014 - 1 design floral lectia 2 22.10.2014 - 2

 • Realizarea lumânărilor pentru ocazii speciale

design floral 04 design floral 03 design floral 02 design floral 01

 • Imagini Curs de Design Floral. Profesor: Anca Ungureanu

design-floral-1 design-floral-2 design-floral-3 design-floral-4 design-floral-5 design-floral-6

 • Expoziţia de Aranjamente Florale şi  Ikebana  - 28.04.2014

expozitie ikebana 1 expozitie ikebana 3 expozitie ikebana 2 expozitie ikebana 4 expozitie ikebana 5 expozitie ikebana 6 expozitie ikebana 7 expozitie ikebana 8 expozitie ikebana 10 expozitie ikebana 9

 • Imagini aranjamente florale

curs ikebana dalles 1 curs ikebana dalles 2 curs ikebana dalles 3 

Ioana Didoiu:

“Pentru mine, cursul de artă florală a însemnat foarte mult, mi-au fost puse bazele și nu numai, mi-a fost stârnită dorința de a mă autoperfecționa. Anca Ungureanu este una dintre cele mai bune îndrumătoare în acest domeniu, blândă, calmă, răbdătoare, înțelegătoare - o profesionistă, ne-a îndrumat pașii spre secretele acestei "meserii”.

A fi florist nu este de fapt o "meserie", ci mai degrabă o mare pasiune transformată într-un mod de viață.

Doar practica și prezența la un astfel de curs te face să simți vibrațiile sufletului unui florist atunci când creează un aranjament sau buchet de mireasă și pune în el mii de gânduri, sentimente, dragoste și empatie.”

Vlad Silvia:

"Cursul de "Aranjamente florale si ikebana" a fost foarte interesant si captivant. Metoda aplicată de doamna profesor Anca Ungureanu de a susține noțiunile teoretice privind tehnicile de lucru cu realizarea practică a aranjamentelor florale, m-a determinat să aprofundez cunoștințele dobândite.
Acest om deosebit, deschis și apropiat de cursanți ne-a susținut, coordonat și învățat pe parcursul orelor să punem în valoare și să iubim acest produs gingaș, frumos si sensibil al naturii."

Adelina Bunea:

"Cursul de Aranjamentele Florale predat de Anca Ungureanu în cadrul Universității Populare Ioan I. Dalles m-a ajutat să am o cu totul altă perspectivă asupra florilor. Dacă până atunci, nu aveam nicio treabă cu florile, lucrurile s-au schimbat radical chiar de la primul curs.

Structura cursului, răbdarea, experiența, tactica și modul de predare al profesoarei Anca Ungureanu, un mod inedit prin care ne-a introdus în minunata lumea a florilor, mi-a schimbat total percepția, ajutându-mă să devin o iubitoare a florilor, a creațiilor florale.

La Sala Dalles am avut parte de profesionalism, organizare, receptivitate si, cel mai important, tehnica necesară pentru expunerea actului creativ prin flori.

Recomand cu încredere Cursul de Aranjamente Florale susținut de Anca Ungureanu!"