Muzică
Teatru
Literatură
INFO CURSLECTORI CURSGALERIE FOTO

MODUL TOAMNĂ  2016

 • Durată: 10 şedinţe x 4 ore didactice ( 40 ore didactice)
 • Program:  Sâmbăta 17.00 – 20.00
 • Taxa: 800 lei (plata se efectuează în două etape: etapa I – 400 lei, la debutul cursului; etapa II – 400 lei se achită in decurs de o lună de la debutul cursului).
 • Lectori: Adriana Trandafir – actriță, Diana Dimian – actriță, Ioana Ancea – actriță
 • Perioadă curs: 04 februarie – 08 aprilie 2017
 • Următorul curs va debuta în data de 06 mai 2017

(1 ora didactica = 45 minute)

Grupele se formează cu un număr minim de 8 cursanti.

Cursul de dicţie şi public speaking este un curs practic ce conţine exerciţii de dicţie, de respiraţie, controlul emisiei vocale şi corectarea eventualelor probleme de pronunţie, de creativitate şi improvizaţie şi de gestionare a emoţiilor.

Pe baza analizei de nevoi ale participanţilor, vom configura şi desfăşura ateliere interactive care au ca scop dezvoltarea abilităţile de comunicare şi interacţiune cu publicul, aducând un plus dezvoltării personale şi profesionale.

Cursul dezvoltă abilitatea de a crea şi susţine un discurs puternic în prezentări de business, cât şi în orice audienţă unde se doreşte un impact major, urmărind  reacţiile de moment ale publicului.  Participanţii vor putea folosi în orice altă situaţie din viaţă încrederea dobândită din experienţa prezentării în public, prin gestionarea eficientă a transmiterii unui mesaj.

Mai mult, atelierul de public speaking foloseşte tehnici nonformale de predare, astfel că participanţii se vor afla într-un mediu confortabil şi prietenos în care, cu ajutorul tehnicilor de arta actorului, vom lucra pentru:

 • eliminarea inhibiţiilor şi creşterea încrederii personale
 • transformarea emoţiilor negative în stări pozitive
 • deblocare
 • dozarea entuziasmului
 • captarea şi menţinerea atenţiei active
 • exersarea atenţiei, ascultării reale şi puterii de concentrare
 • reglarea tonalităţii, intonaţiei, claritatea vorbirii, timbrul vocal
 • transmiterea ideilor conţinute
 • citirea şi interpretarea unui text scris

Elemente din tematica cursului:

 • Tehnica vorbirii (exerciţii de respiraţie şi dicţie)
 • Importanţa discursului (identificarea ideilor principale şi liniei de argumentare)
 • Frica de a vorbi în public
 • Controlul emoţiilor şi transformarea lor în entuziasm
 • Tipuri de discurs (Discursul care informează, Discursul care convinge, Discursul care emoţionează, Discursul care amuză, Discursul care îndeamnă la acţiune, Discursul care pune pe gânduri)
 • Pregatirea discursului (Planificarea, Scrierea / Construirea, Revizuirea)
 • Tehnici de memorare
 • Captarea atenţiei publicului (prezentarea captivantă, dinamică, pozitivă)
 • Comunicarea non-verbală (gestică, mimică, intonaţie)
 • Rezolvarea situaţiilor neprevăzute (improvizaţie)

Finalitate:

Diploma de absolvire acordată de Universitatea Populară „Ioan I. Dalles”.

arta-de-a-vorbi-in-public-public-speaking-updalles-2016

 

Adriana Trandafir 1Adriana Trandafir, a absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică din Bucureşti, Facultatea de Teatru, Secţia Actorie, la clasa prof. univ. Leopoldina Bălănuţă, Alexa Visarion, Alexandru Lazăr. A jucat pe scena Teatrului de Stat Reşiţa (1979-1982), a Teatrului Odeon (1982-2005), iar din 2007 este actriţă a Teatrului de Revistă „Constantin Tănase”.

Dintre spectacolele în care am putut admira talentul şi energia ei debordantă menţionăm: „Pasărea măiastră – Maria Tănase” de George Sbârcea (r. George Bănică), „La ţigănci”, după Mircea Eliade (r. Alexander Hausvater), „Cumetrele”, de Michel Tremblay (r. Petre Bokor), „Carlo contra Carlo” de Paul Ioachim (r. Horaţiu Mălăele), „Stele în lumina dimineţii” de Alexandr Galin (r. Gelu Colceag), „Domnişoara Nastasia” de G.M. Zamfirescu (r. Horea Popescu), „Alchimistul” – dramatizare de Radu Macrinici după romanul omonim de Paulo Coelho (r. Anca Maria Colteanu), „De ce fierbe copilul în mămăligă”, după romanul omonim de Aglaja Veteranyi (dramatizare şi regie Radu Afrim), „Chip de foc”, de Marius von Mayenburg (r. Felix Alexa), „Aventurile lui Habarnam”, după Nikolai Nosov (r. Alexandru Dabija), „Mă mut la mama” (r. Gelu Colceag, 2010), „O premieră furtunoasă” (r. Cezar Ghioca, 2010), „Idolii femeilor” ş.a.
A jucat, de asemenea, la Teatrul Metropolis din Bucureşti în piesa „Nevestele vesele din Windsor”, de William Shakespeare (r. Alexandru Tocilescu, 2011), precum şi în spectacolul „Mă mut la… tata?” de la Teatrul Mic din Bucureşti (r. Gelu Colceag, 2013). Din filmografia sa amintim: „Expresul de Buftea” (r. Haralambie Boroş), „Faimosul paparazzo” (r.Nicolae Mărgineanu), „Punct şi de la capăt” şi „Înainte de tăcere” (r. Alexa Visarion), „Timpul lupilor” (r. Michael Haneke, produs de Wega Film Austria, Franţa, Germania), „Europolis” (r. Cornel Gheorghiţă) etc.

A fost distribuită, de asemenea, în filmul „Minte-mă frumos în Centrul Vechi” (r. Iura Luncaşu, 2015), continuare a comediei romantice „Minte-mă frumos”. A avut colaborări cu diverse televiziuni, fiind moderatoarea unor emisiuni ca: „O vedetă populară” (TVR 1), „Vecinii” (Antena 1), „Ne vedem la TVR”, „Împreună astă-seară” (TVR Internaţional), „Confidenta” (Kanal D), şi a fost invitată în diverse spectacole de divertisment.

Adriana Trandafir a înfiinţat Fundaţia culturală „Maria Tănase”, actriţa fiind o admiratoare a acesteia, dar şi o interpretă desăvărşită a cântecelor binecunoscute. Pentru prestaţia sa actoricească a fost răsplătită cu numeroase premii, dintre care menţionăm: Marele Premiu de Interpretare la Festivalul de Teatru Contemporan de la Brăila, pentru rolul Mariei Tănase în „Pasărea Măiastră…” (1995); Cea mai bună actriţă de comedie, la Festivalul de Teatru Contemporan, pentru Rose Quimet din „Cumetrele” (1996); Cea mai bună actriţă de comedie a anului la Festivalul de Teatru de la Galaţi pentru rolul Ana din „Stele în lumina dimineţii” (2000); Cea mai bună actriţă de comedie a anului, la Festivalul de Teatru de la Galaţi, pentru rolul Rose Quimet din „Cumetrele” (2002); Premiul UNITER 2004 – Cea mai bună actriţă într-un rol secundar pentru rolul „Mama” din spectacolul „De ce fierbe copilul în mămăligă”. În 2011 a fost desemnată cea mai bună actriţă la Festivalul Internaţional de Film din Cipru pentru rolul din „Europolis” si, nu in ultimul rând, doamna Adriana Trandafir a primit Meritul Cultural in grad de Cavaler în semn de apreciere pentru competenţa şi profesionalismul dovedite, de-a lungul timpului.

Diana MihaitaDiana Dimian, absolventă UNATC clasa Ion Cojar, este actriţă şi conferenţiar universitar în domeniul artei actorului. Doctor în domeniul psihopedagogiei teatrale, Diana şi-a canalizat atenţia şi cercetările pe importanţa tehnicilor teatrale în formarea şi dezvoltarea personalităţii umane. În anul 2013 a publicat la UNATC Press cartea “Viaţa la o putere”, un ghid de creaţie util studenţilor actori şi nu numai. Spectacolele realizate cu studenţii Facultăţii de Arte se bucură de succes şi recunoaştere în festivalurile de profil. Începând cu anul 2014 a iniţiat şi organizat împreună cu Adriana Trandafir Festivalul Şcolilor de Teatru “Hyperion iese la Godot”.
Cu o vastă experienţă şi în domeniul televiziunii, Diana Dimian Mihăiţă a prezentat şi moderat în Televiziunea Română emisiuni ca : Trezirea la Apel, Tonomatul dp2, Vara pe val, Arca lui Noe etc.
Din toamna anului 2016 o puteţi vedea şi pe scenă într-o comedie bulevardieră.

“Pentru mine arta actorului este un mod de a gândi!”