Curs de Nutriție și Educație Alimentară

ȘI NOI CE MAI MÂNCÂM ?
CURS DE NUTRIȚIE SI EDUCAȚIE ALIMENTARĂ
Prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi

Curs de Nutriție și Educație Alimentară

 

Perioadă curs: 16 octombrie 2019 – 4 martie 2020
Durata: 10 ședințe
Cursul se desfășoară bilunar, miercuri, de la ora 18:00 la ora 20.00, la sala Amzei.
Taxa: 800 de lei (plata se efectuează în două etape: etapa I – 400 lei, la debutul cursului; etapa II – 400 lei se achită in decurs de o lună de la debutul cursului)
Cursul este susținut de Prof. Dr. Gheorghe Mencinicopschi

Suntem ceea ce mâncam. În mod obișnuit, efectele adverse ale stilului alimentar nesănătos se văd după un timp mai mult sau mai puțin îndelungat, în funcție de sensibilitatea personală a fiecăruia și de perioada de timp în care consumăm alimente nesănatoase. Cu cât se începe mai devreme consumul de mâncare nesănătoasă, cu atât mai tineri vor fi cei care se pot îmbolnăvi de hipertensiune arterială, dislipidemie (colesterol mărit), maladii cardiovasculare, cerebrovasculare, cancere, boli autoimune, artrite reumatoide, scăderea eficacitătii sistemului imunitar, maladii metabolice, hepato-renale, imbătrânire precoce etc.
Doctor Menci ne spune că a mânca este un act responsabil care ar trebui învățat atât de adulți cât și de copii. Aceast curs își propune însusirea unor deprinderi sănătoase de alegere a alimentatiei. Cursul este o pledoarie pentru consumul de alimente sănătoase, deoarece trebuie să conștientizam că suntem ceea ce mâncăm.
Cursurile vor fi interactive. Fiecare sedintă va avea o sesiune de întrebări și răspunsuri.
Domnul prof. univ. Dr. Gheorghe Mencinicopschi, doctor în biologie, a elaborat tratate de specialitate în domeniul alimentului, alimentației, nutriției umane, biotehnologiei, publicând peste trei sute de lucrări științifice în țară și străinătate. A elaborat conceptul privind calitatea „informațională” a matricei alimentare (susținut la Congresele Internaționale de Nutriție Dubna 2007 și Krakovia 2008).
Cercetător științific la Institutul de Cercetări Alimentare Bucuresti și profesor universitar la Facultatea de Biotehnologii a Universității de Stiințe Agricole și Medicina Veterinară Bucuresti s-a remarcat printr-o bogată activitate științifică în varii domenii ca: bioindustrie, biotehnologie alimentară, tehnologie alimentară și nutriție umană. Deține 23 brevete de invenții.
Elemente din tematica cursului:

  • Cunoștințe generale despre aliment, alimentație și sănătate
  • Clasificarea alimentelor
  • Principii privind alimentația sănătoasă – Omul este omnivor
  • Intoleranta la gluten. Boala celiacă.
  • Aditivii alimentari sau E-urile
  • Obezitatea și diabetul. Bolile asociate acestora
  • Bionutriția si crononutriția
  • Poluare fotonică si electromagnetică casnică
  • Alcătuirea dietelor pentru copii, adulți, vârstnici
  • Alcătuirea dietelor pentru bolnavii de diabet, boli cardiovasculare, rinichi, ficat etc.
  • Alcătuirea dietelor pentru gravide
  • Si noi ce mai mâncăm? Ghid de rețete.
  • Și despre multe altele ….

Instituția noastră acceptă noi titluri/teme de șendințe propuse de cursanți.

Formular înscriere