Curs de Nutriție și Educație Alimentară

ȘI NOI CE MAI MÂNCÂM ?
CURS DE NUTRIȚIE SI EDUCAȚIE ALIMENTARĂ
Prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi

Perioadă curs: 10 ședințe, care se vor derula în perioada octombrie 2018 – iulie 2019
Cursul se desfășoară lunar, sub formă de ședință de curs.
Program: Prima zi de joi din lună, de la ora 17:30 la ora 19:30
Cursul este sustinut de Prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi
Intrarea se face pe bază de bilet în valoare de 25 lei/ ședință, cu înscriere prealabilă la adresa de e-mail secretariat@updalles.ro sau la telefon 021 314 66 37.

Suntem ceea ce mâncam. În mod obișnuit, efectele adverse ale stilului alimentar nesănătos se văd după un timp mai mult sau mai puțin indelungat, in funcție de sensibilitatea personală a fiecăruia și de perioada de timp în care consumăm alimente nesănatoase. Cu cât se incepe mai devreme consumul de mâncare nesănătoasă, cu atât mai tineri vor fi cei care se pot imbolnăvi de hipertensiune arterială, dislipidemie (colesterol mărit), maladii cardiovasculare, cerebrovasculare, cancere, boli autoimune, artrite reumatoide, scăderea eficacitătii sistemului imunitar, maladii metabolice, hepato-renale, imbătrânire precoce etc.
Doctor Menci ne spune că a mânca este un act responsabil care ar trebui invățat atât de adulți cât și de copii. Aceast curs își propune însusirea unor deprinderi sănătoase de alegere a alimentatiei. Cursul este o pledoarie pentru consumul de alimente sănătoase, deoarece trebuie să conștientizam că suntem ceea ce mâncăm.
Cursurile vor fi interactive. Fiecare sedintă va avea o sesiune de intrebări și răspunsuri.
Domnul prof. univ. Dr. Gheorghe Mencinicopschi, doctor in biologie, a elaborat tratate de specialitate în domeniul alimentului, alimentației, nutriției umane, biotehnologiei, publicând peste trei sute de lucrări științifice în țară și străinătate. A elaborat conceptul privind calitatea „informațională” a matricei alimentare (susținut la Congresele Internaționale de Nutriție Dubna 2007 și Krakovia 2008).
A fost cercetător științific la Institutul de Cercetări Alimentare, Bucuresti și profesor universitar la Facultatea de Biotehnologii a Universității de Stiințe Agricole și Medicina Veterinară Bucuresti.
A avut o activitate științifică în domenii ca: bioindustrie, biotehnologie alimentară, tehnologie alimentară și nutriție umană.
Deține 23 brevete de invenții.

Elemente din tematica cursului:
• Cunoștințe generale despre aliment, alimentație și sănătate
• Clasificarea alimentelor
• Principii privind alimentația sănătoasă – Omul este omnivor
• Intoleranta la gluten. Boala celiacă.
• Aditivii alimentari sau E-urile
• Obezitatea și diabetul. Bolile asociate acestora
• Bionutriția si crononutriția
• Poluare fotonică si electromagnetică casnică
• Alcătuirea dietelor pentru copii, adulți, vârstnici,
• Alcătuirea dietelor pentru bolnavii de diabet, boli cardiovasculare, rinichi, ficat etc.
• Alcătuirea dietelor pentru gravide
• Si noi ce mai mâncăm? Ghid de rețete.
• Și despre multe altele ….

– Instituția noastră acceptă noi titluri de șendințe propuse de cursanți.

Formular înscriere