Curs de Design Vestimentar – Stil și Atitudine în Modă

MODUL PRIMĂVARĂ 2019

DESIGN VESTIMENTAR - STIL ŞI ATITUDINE ÎN MODĂ

  • Durată: 10 şedinţe
  • Program: Vineri, ora 17.00 - 21.00
  • Perioadă curs: 1 martie - 10 mai 2019
  • Taxa: 1200 lei (plata se efectuează în două etape: etapa I – 800 lei, la debutul cursului; etapa II – 400 lei se achită in decurs de o lună de la debutul cursului)
  • Profesor: Daniela Gogu, designer
  • Finalitate: Diploma Universităţii Populare "Ioan I. Dalles"
  • Înscrieri permanente!

Universitatea Populară “Ioan I. Dalles”, a organizat începând cu anul 1980 cursuri de design vestimentar, având la catedra sa personalități ale domeniului, dar şi o bogată experienţă în organizarea acestor tipuri de cursuri, oferind posibilitatea cursanţilor săi să se iniţieze, perfecţioneze şi să profeseze în acest domeniu.

Cursul oferă noţiuni teoretice şi practice cu privire la modă şi tendinţele ei, începând cu istoria modei, înţelegând tendinţele din moda contemporană, creând schiţe, colaje şi un dialog între creaţiile vestimentare şi accesorii.

Anul acesta propunem cursanţilor noştri o nouă abordare a cursului de design vestimentar ca pasiune, ca relaxare, ca perfecţionare şi, de ce nu, chiar ca business. Astfel, pasionaţii de modă pot să-şi împlinească visurile de a concepe şi realiza o colecţie vestimentară proprie.

Prin parcurgerea acestui curs dorim ca fiecare participant să înțeleagă şi să își definească propriul stil vestimentar, să îşi creioneze ceea ce înseamnă design-ul şi moda ca plăcere, ca o relaxare dincolo de cotidian şi, de ce nu, din pasiune să devină un real business, atât de căutat şi apreciat în zilele noastre.
Oferim ocazia cursanților noștri de a se exprima în realizarea unei colecții vestimentare, de a-şi analiza şi valorifica propriile viziuni şi stilul, lucrul cu diferite materiale textile, realizarea crochiurilor şi a schiţelor de profil, de a participa şi de a studia activitatea intr-un atelier de creatie vestimentară construit dintr-o reală pasiune, explicarea paşilor de business şi, nu în cele din urmă, învățarea unor tehnici prin care se pot costrui diferite ţinute accesorizate.

Vă așteptam să savuram impreună o cafea cu stil in fiecare sâmbătă dimineaţa pe parcursul celor 10 săptămâni de curs, într-o atmosferă plină de creativitate.

Atracţia  designerului Danielei Gogu, lectorul cursului nostru, spre designul vestimentar a izvorât din pură pasiune pentru artă şi iubire de frumos. Fiind o fire ambițioasă şi în continuă dezvoltare, întotdeauna a susţinut că omul este cea mai frumoasă creaţie si că reinventarea prin cunoaştere nu are vârstă, că învăţarea trebuie să existe pe tot parcursul vieţii. Aşa s-a născut si Atelierul “Daniela Gogu Design” care a plecat de la ideea de a concepe ţinute unicat, personalizate pentru fiecare clientă pornind de la ţinute simple de zi, casual si pană la extravagantele rochii de mireasă. În spatele acestor creaţii sunt ore de muncă, dincolo de o bună cunoaştere a fiecarei cliente este mult studiu, cercetare în modă, prezentă anuală la diferite târguri naţionale şi internationale de modă, si peste toate iubire şi pasiune pentru tot ce se creează în atelier.

Elemente din tematica cursului:
• Noţiuni de istoria modei
• Ce înţelegem prin design şi stil vestimentar?
• Cum ne definim ca atitudine în ceea ce purtăm şi cum moda ne poate schimba stilul de viaţa!
• Forme şi culori în modă. Cum le purtăm? Cum devin o sursă de inspiratie? Mici secrete de stil vestimentar.
• Inspiratia în modă, surse, idei, concepte
• Construirea crochiurilor şi a colajelor (exercitiu practic în vederea pregătirii unei colectii). Se va lucra cu diferite materiale textile şi reviste de specialitate.
• Un nou trend! Accesorizarea ca stil vestimentar - exercitiu practic prin care se vor învăţa diferite tehnici de lucru prin care ne putem crea sau reînoi garderoba.
• Cum pasiunea în modă poate deveni un real business.
Cursul va fi sustinut intr-un atelier de croitorie şi creatie vestimentară.
• Pregătirea unei colecţii vestimentare de grup – exercitiu practic cu tema dată în atelier.
• Prezentarea colecţiei vestimentare – exprimarea stilului cu schimb de roluri.
• Expozitie de grup şi înmânarea diplomelor.

Finalitate curs:
• Prezentarea unei colecţii de vestimentaţie realizată în timpul cursului.
• Expoziţie de grup a absolvenţilor, organizată în foaierul Universităţii pe o perioadă de 7 zile.
• Eliberarea Diplomei Universităţii Populare “Ioan I. Dalles”.

Înscrie-te la curs

Cerere de Înscriere la Cursul de Design Vestimentar - Modă şi Costum

 
*
*
*
*

Atașează Fișa de Înscriere la Curs completată. Fișa de Înscriere poate fi descărcată aici. Tip de fișier permis: doc, pdf, jpg, jpeg, png. Dimensiune maximă fișier: 1MB.

*
CAPTCHA image

Codul de securitate antispam

Curs de Design Vestimentar - Stil si Atitudine in Moda

în curs de acreditare

curs design vestimentar 100 curs design vestimentar 101 curs design vestimentar 102 curs design vestimentar 103 curs design vestimentar 104 curs design vestimentar 105 curs design vestimentar 106 curs design vestimentar 107 curs design vestimentar 108 curs design vestimentar 109 curs design vestimentar 110 curs design vestimentar 111 curs design vestimentar 113 curs design vestimentar 114 curs design vestimentar 115 curs design vestimentar 116 

Pentru înscrierea la curs vă rugăm să completați Fișa Cursantului și să o atașați în următorul formular de înscriere:

Cerere de Înscriere la Cursul de Design Vestimentar - Modă şi Costum

 
*
*
*
*

Atașează Fișa de Înscriere la Curs completată. Fișa de Înscriere poate fi descărcată aici. Tip de fișier permis: doc, pdf, jpg, jpeg, png. Dimensiune maximă fișier: 1MB.

*
CAPTCHA image

Codul de securitate antispam

Formular înscriere