Curs de Relaţii Publice pentru afaceri

MODUL PRIMĂVARĂ 2018

CURS  DE  ”RELAŢII PUBLICE ŞI COMUNICARE PENTRU AFACERI DE SUCCES”

 • Perioadă curs: ...
 • Program: Marți, ora 18.00 - 21.00
 • Durata: 44 ore didactice (10 sedinţe + Examen)
 • Taxa: 1250 lei (plata se efectuează în două etape: etapa I - 800 lei, la debutul cursului; etapa II - 450 lei, se achită în decurs de o lună de la debutul cursului).
 • Profesor: Mihai Mătieş MA, trainer acreditat ANC, consultant specializat în Marketing, Management, Vânzări.
 • Înscrieri permanente pentru următorul modul, cu condiția întrunirii unui nr. minim de 8 cursanți.  

 (1 ora didactică = 45 minute)

Tradiţie:

Cursul de Relaţii Publice şi comunicare pentru afaceri este susţinut de Mihai Mătieş pentru participanţi din cadrul companiilor, studenţi şi manageri încă din anul 2001. El a fost creat în baza unei bibliografii moderne şi a experienţei lectorului astfel încât cursanţii să poată aplica cele învăţate într-un mediu de afaceri bazat pe încredere, etică şi eficienţă.

De ce să participi la acest curs?

Intr-o lume a bombardamentului informatic, în care majoritatea ştirilor sunt false sau contrafăcute şi se bazează pe negativ, este necesar să ne specializăm în a comunica profesionist, eficient şi correct, dar şi să ne dezvoltăm o gândire critică şi abilitatea de a discerne adevărul de minciună cu o viteză de 100 de ori mai mare decât acum 20 de ani.

Intr-o lume globalizată în care oricine se crede azi comunicator profesionist, considerăm că e nevoie mai mult decât oricând de principii, creativitate, logică, analiză, adevăr şi cele mai eficiente instrumente. Asta vă oferă cursul nostru.

Cum se desfăşoară?

Cursul se desfasoară pe parcursul a 10 sedinte + examen cu o tematică diversificată, metoda de predare îmbinând tot timpul teoria cu practica. Cursul va beneficia de suportul prezentărilor Powerpoint, filme şi fişiere audio, Internet şi alte accesorii puse la dispoziţia participanţilor.

La finalul cursului participanţii vor face o vizită în teren la o mare companie din România, unde vor vedea practicile de PR aplicate de alţi profesionisti.

Cui se adresează?

Sunt aşteptaţi participanţi din orice domeniu sau sferă de activitate, care doresc să-şi îmbunătăţească abilităţile de comunicatori profesionişti atât pentru publicul extern al unei entităţi de afaceri, cât şi pentru publicul intern al companiei, şi anume colegii. Dacă lucrezi în vânzări sau resurse umane, eşti om de comunicare sau marketing, eşti un nou manager, angajat al departamentului de marketing sau comunicare sau pur şi simplu pasionat de comunicare, te aşteptăm cu drag la acest curs.

Prezentarea trainerului:

MIHAI MĂTIEŞ

Mihai Mătieş este Senior Consultant şi patron al Mastermind Communications SRL. El este dublu licenţiat în Jurnalism & Ştiinţele Comunicării şi, respectiv, Drept. Deţine un Master (MA) în Relaţii Internaţionale şi o altă Diplomă în Afaceri Europene. A acumulat experienţă atât în domeniul Marketing şi PR cât şi în training, lucrând pentru Preşedintele României, Alpha Bank Romania şi pentru companiile de consultanţă HCS - Human Capital Solutions şi Service Excellence Solutions.

Şi-a început cariera de trainer în 2001 prin crearea şi livrarea unor seminarii, pentru diferite grupuri de clienţi, seminarii în domeniile Comunicării, Relaţiilor Publice, Customer Experience Management, Negociere şi Vânzări, Afaceri Europene şi Introducere în Management şi Managementul Angajaţilor. Printre clienţii cărora le-a livrat seminarii se numără Alexandrion Group S.A., Alpha Bank, Alpin 57 Lux SRL, Avon Cosmetics, Bank of Cyprus, Star Foods, Cefin Automotive, Mercedes Benz, BCR Asigurări, Garanta Asigurari, ING Asigurari de viata, Fildas – Farmaciile Catena, Fuji Film, Alto Tours, Exalco, Electrica S.A., Gebruder Weiss, Marks&Spencer, NovaIntermed, Sephora, Toyota and UNTRR – Uniunea Nationala a Transportatorilor Rutieri din Romania.

In ultimii zece ani Mătieş s-a specializat pe Customer Experience Management si Leadership, urmând cursuri în acest sens şi fiind autorizat ca trainer de către Chris Daffy, specialistul nr. 1 în Customer Service din Marea Britanie. Mătieş a absolvit un program special de Customer Experience Management în cadrul Academiei de Excelenţă în Servicii din Marea Britanie. Imediat după aceea a condus compania Service Excellence Solutions, în calitate de Director General, SES fiind compania fiică a ASE din Marea Britanie.

Acreditare:  In curs de acreditare 

Elemente din tematica cursului:

Introducere in teoria comunicarii şi a Relatiilor Publice modern. Concepte şi manifestari;

 • Ce este si cum se dezvolta un specialist in comunicare?
 • Particularităţile comunicării de business
  • Limbaj
  • Analiza
  • Public (diferente intre extern-intern)
  • Feed-back
  • Canale
  • Evaluare
  • Profit
 • Constructia si gestionarea unui brand
 • Gestiunea comunicării pe canale multiple
 • Problema zvonului si stirilor false; necesitatea gandirii critice si a analizei
 • Patrulaterul Etică-Eficienţă-Eficacitate-Transparenta in comunicarea de afaceri
 • Strategii, tactici si instrumente de PR
 • Planificarea si organizarea evenimentelor
 • Interferenta digitala in comunicare: avantaje si dezavantaje. Transformari ce vin peste profesia comunicatorului profesionist
 • Elemente de teoria persuasiunii in PR si marketing
 • Instrumente si sisteme de evaluare

La finalul cursului va fi organizata o vizită în departamentul Corporate Communications al unei firme mari din Bucuresti.

Finalitate curs:

 1. Sustinerea examenului.

Examenul constă în 2 probe:

 1. a) Proba scrisă: Test grilă (10 întrebări cu răspunsuri multiple)
 2. b) Proba practică:  prezentarea unui proiect de comunicare pe echipe
 3. Eliberarea Diplomei Universităţii Populare „Ioan I. Dalles”.

Înscrie-te la curs

Cerere de Înscriere la Cursul de Relaţii Publice

 
*
*
*
*

Atașează Fișa de Înscriere la Curs completată. Fișa de Înscriere poate fi descărcată aici. Tip de fișier permis: doc, pdf, jpg, jpeg, png. Dimensiune maximă fișier: 1MB.

*
CAPTCHA image

Codul de securitate antispam

În curs de acreditare

Pentru înscrierea la curs vă rugăm să completați Fișa Cursantului și să o atașați în următorul formular de înscriere:

Cerere de Înscriere la Cursul de Relaţii Publice

 
*
*
*
*

Atașează Fișa de Înscriere la Curs completată. Fișa de Înscriere poate fi descărcată aici. Tip de fișier permis: doc, pdf, jpg, jpeg, png. Dimensiune maximă fișier: 1MB.

*
CAPTCHA image

Codul de securitate antispam

Formular înscriere