Recital MUD CAVALIERS Polonia 9.11.2018, ora 19.00

Cumpără Bilete

Recital Mud Cavaliers - Polonia

Mud Cavaliers, unul dintre cele mai active grupuri poloneze care își realizează compozițiile-spectacole din improvizații, vor concerta pe scena Dalles vineri, 9 noiembrie 2018, de la ora 19.00, într-un spectacol excepțional în cadrul Festivalului Internațional MERIDIAN 2018, ediția a XIV-a dedicată Centenarului Marii Uniri.

Mud Cavaliers a cântat la multe festivaluri din Polonia și Europa, iar printre întreprinderile artistice recente s-au numărat: „Scene din infinit” (Toamna Varșoviană); „Sonosfera – metropola și miturile” (Polonia, Belgia, Germania, Bielarus), „Visul Podlasiei” (Polonia, Bielarus), „Cântece inocenței și ale experienței”, bazate pe poezii de Josif Brodski; „Monocrom” (Polonia – Festivalul Ad Libitum, România – Meridian, Republica Cehă), „Republica sunetului”, „Arhipelagul Chopin”, „Arhipelagul Lutosławski”, „Avangarda și memorie” și multe altele.

Concertul acestui grup de șase persoane pe un program care atinge geniul interdisciplinar polonez al lui Stanisław Ignacy Witkiewicz (filozof, scenarist, pictor) este structurat pe o compoziție realizată prin improvizație sub titlul „Arhipelagul Witkacy” – Witkacy este un pseudonim al lui Witkiewicz.

Mud Cavaliers cântă din 2003 în următoarea formație:

Jerzy KORNOWICZ – compozitor, pian

Krzysztof KNITTEL – compozitor, electronic media

Tadeusz WIELECKI – compozitor, contrabas

Mieczysław LITWIŃSKI – compozitor, instrumente populare și voce

Ryszard LATECKI – compozitor, trompetă

Tadeusz SUDNIK – compozitor, electronic media

Adam KRUK – proiecții vizuale

Andrzej KIJANOWSKI – inginer de sunet

“Performanțele noastre reprezintă o referință muzicală de o oră asupra viziunii lui Witkiewicz despre dezumanizarea societăților prin intermediul a trei revoluții: comuniste, fasciste și tehnologice. Totul este foarte muzical, în pofida aspectului programului referitor la ultima drama realizată de Witkiewicz numită „Pantofarii” – în care sunt consemnate viziunile celor trei revoluții menționate.”

Festivalul Internațional MERIDIAN 2018 este organizat de Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor din România în colaborare cu Universitatea Națională de Muzică București și Universitatea Populară “Ioan I. Dalles”.

Biletele se pot procura online de pe bilete.ro, dar și de la Anticariatul Sălii Dalles.

Alte articole

Formular înscriere