Spectacol de teatru „Sarmale cu dragoste” 4 Noiembrie 2017, ora 19.00

„Sarmale cu dragoste” de Ivona Boitan

Sâmbătă, 4 Noiembrie 2017

ora 19.00

la Sala Dalles

Spectacol de teatru cu Magda Catone și Nicodim Ungureanu.

Un el si o ea, trecuți de prima tinerețe, cu un istoric personal bogat în decepții, se cunosc în sala de așteptare a unui cardiolog. Pe langa boala de inimă, îi unește pasiunea pentru fumat, pentru sarmale și ideea că în viitor nu-i așteaptă niciun Făt Frumos sau Ileana Cosanzeana. Sătui să mai aștepte, se mulțumesc unul cu altul.

„ Toată viața așteptăm. Așteptăm să fumăm o țigară în timp ce așteptăm să intrăm la cardiolog. Așteptăm primăvara, apoi așteptăm concediul și apoi pe Moș Crăciun.”

TARGET  18+ Un spectacol pentru adulți, dar lipsit de vulgaritate sau violență,  la nivel vizual sau de limbaj.  Pot fi aduși și copiii, doar că nu e o tematică accesibilă lor.

Sarmale cu dragoste – Despre ce este vorba în piesa:

Povestea ne trimite în timp, după zece ani, de data aceasta într-o sală de așteptare de la cabinetul de gastroenterologie. Ajung aici fiindcă ea gătește prea bine și el mănâncă prea mult. Sau poate fiindcă ea a vrut să-l aducă pe el de Valentine’s Day în situația în care s-au cunoscut,  ca să relanseze o viața de familie lancezitoare. Cert e că lui îi e rau și ea îl vrea romantic. El vrea un colebil și să-l lase durerile. Ea vrea conversație, explicații și declarații.

„ Ea- Am citit că o viață sexuală săracă predispune la îngrașare.

EL- Ciudat! Eu am citit invers. Că îngrașarea duce la o viață sexuală săracă!”

Actul 3 ne prezintă, după alți zece ani, sala de așteptare a cabinetului de neuropsihiatrie. El are un început de Alzheimer. Ceea ce-i produce marea neplăcere de a uita ce a mancat.  Cu toate acestea, sunt împreună.

„EL – Așa e cu toate. Deși nu-mi amintesc prea multe din viața cu tine, cred că a fost placută.

EA – De ce crezi asta?

EL – Așa, că mereu așteptăm împreună. Niciunul nu pleacă să aștepte altundeva, altceva, pe altcineva.

EA – Așa-i. Știi ceva? Hai acasă!”

După încă zece ani. El o așteaptă pe ea în sala de așteptare a raiului. Nici acolo nu poate intra fără ea…

Sarmale cu dragoste” este o comedie romantică, în care iubirea se poate bucura de happy end și ține până la adânci bătrâneți. Deși se ciorovăie, cei doi se susțin, se ocrotesc și cel mai important, „așteaptă” împreună. Dincolo de replicile amuzante, piesa este o invitație de a ne trăi viața și de a ne bucura de ea, fără să-i cerem perfecțiunea și fără s-o raportăm la un model ideal.

Mizăm pe o ora și zece minute de relaxare și o stare bună la final. Este, practic, un elogiu adus cuplurilor care deși încercate, rămân împreună.

 

Preț bilet: 35 lei

Biletele se pot procura de la Anticariatul Salii Dalles, str. B-dul Nicolae Bălcescu, nr 18, sector 1, București.

Alte articole

Formular înscriere