Teatrul Logos – spectacole în luna martie 2014

În luna Martie 2014, Teatrul Logos vă aşteaptă cu drag la spectacole: „Insula Sclavilor” de Pierre Marivaux, „Peer Gynt” de Henrik Ibsen și „A XII-a noapte” de William Shakespeare.

  • Insula Sclavilor de Pierre Marivaux

Insula sclavilor - Teatrul Logos 03.2014

Spectacolul are loc Vineri, 14 Martie ora 19:30

la Universitatea Populara Ioan I. Dalles, sala I.C.Brătianu pe Str. Biserica Amzei nr.5-7.

„Insula Sclavilor” este o comedie puțin cunoscută, însă minunată, cu un substrat nobil și înalțător, portretizînd în scene spectaculoase, oglinda propriilor erori, dar și miracolul metamorfozelor sufletești.

Trivelinii, locuitorii insulei, răstoarnă universul echipajului prizonier cu susul în jos. Prin inversarea rangurilor, fiecare stăpîn are „șansa” de a trăi precum sclavul sau și viceversa. Procesul transformării exterioare nu poate fi decât unul dureros, la fel ca și cel interior, însa tocmai aceasta suferință, prin care Mariveaux creează cu măiestrie situații comice, se dovedește a fi, la sfârșit, eliberatoare.

„Insula sclavilor” reprezintă o călătorie a recâștigării libertății individuale, independentă de statutul social. Jocul actoricesc conține elemente de Commedia dell’arte.

Pentru mai multe detalii și rezervări vă stă la dispoziție Ioana Popa – tel. 0727 55 77 27 sau puteți vizita site-ul nostru.

  • Peer Gynt de Henrik Ibsen

Peer Gynt - Teatrul Logos 03.2014

Spectacolul are loc Vineri, 21 Martie ora 19:30

la Universitatea Populara Ioan I. Dalles, sala I.C.Brătianu pe Str. Biserica Amzei nr.5-7.

„Peer Gynt” vorbeşte despre căutarea permanentă a Eului superior, despre efortul omenesc de a-şi păstra verticalitatea şi pierderea acesteia, în încercarea de a fi om. Iată firul roşu, care străbate această creaţie dramatică, ce pulsează cu o puternică încărcătură spirituală.

Prin neştiinţa sa despre destin, libertate şi mântuire, precum o corabie fără cârmă, Peer Gynt e purtat în derivă, pe oceanul vieţii, târât în situaţii pe cât de diverse şi ispititoare, pe-atât de extreme şi de nepătruns. Însă călătorul cunoaşte lumi, iar experienţa sa îl îmbogăţeşte.

Sfîrşitul se anunţă a fi unul tragic: pierderea propriei esenţe, a propriei individualităţi, iar salvarea: măreaţă, prin iubirea necondiţionată a copilei, ce veşnic aşteaptă.

Pentru mai multe detalii și rezervări vă stă la dispoziție Ioana Popa – tel. 0727 55 77 27 sau puteți vizita site-ul nostru.

  • A XII-a noapte de William Shakespeare  

A XII-a noapte - Teatrul Logos 03.2014

Spectacolul are loc Vineri, 28 Martie ora 19:30

la Universitatea Populara Ioan I. Dalles, sala I.C.Brătianu pe Str. Biserica Amzei nr.5-7.

„A XIIa noapte” povestește despre iubire și iluzie, despre amăgirile care prind contur precis în sufletele înflăcărate ale îndrăgostiților.

Viola travestită în Cezario suspină după Ducele aprins de dragostea pentru Olivia. La rîndul sau, Malvolio – asprul slujitor – tânjește înnebunit după contesă, în timp ce Sir. Andrew, cavalerul afumat, îi scrie poezii în speranța unei minime atenții, iar ea… ei bine…Olivia îl iubește pe el, pe curierul contelui, pe fata naufragiată, care visează să-și regăsească într-o bună zi fratele… geaman.

Bufonul Feste și Antonio, căpitanul, veghează înțelepți la buna desfășurare a evenimentelor. Cavalerii veseli de la poartă amintesc că Umorul pune curbe chiar și în liniile cele mai drepte.

Pentru mai multe detalii și rezervări vă stă la dispoziție Ioana Popa – tel. 0727 55 77 27 sau puteți vizita site-ul nostru.

Alte articole

Formular înscriere