“Vassa Jeleznova” 6.10.2018, ora 19.00

Cumpără Bilete

“Vassa Jeleznova” este bazată pe textul romanului “Mama” al dramaturgul rus Maxim Gorki, nominalizat de 5 ori la premiile Nobel pentru Literatură. Spectacolul aduce în atenția iubitorilor de divertisment de calitate mai multe inovații teatrale. “Vassa Jeleznova” este prima piesă clasică jucată exclusiv de actori de comedie, bucurându-se de interpretarea excepțională a Adrianei Trandafir, Lucian Ghimiși (“Boeing Boeing”, “Dezbracă-te, vreau să-ți vorbesc!”), Alexandra Velniciuc (“Boeing Boeing”, “Încurcatură la nivel înalt”, “Dezbracă-te, vreau să-ți vorbesc!”, “Încă nu, dar o să fie…”), Orodel Olaru, Mirela Stoian (“Las’ că știm noi!”, “Înca nu, dar o să fie…”), Raluca Ghervan (“Încă nu, dar o să fie…”) și Doru Ana.
Vassa Jeleznova, interpretată remarcabil de Adriana Trandafir, este o puternică femeie de afaceri, care încearcă să își protejeze averea și copiii chiar cu prețul unei crime. Sau poate două…Vassa Jeleznova trăiește într-o lume dură și coruptă în care cei puternici îi sacrifică fără scrupule pe cei slabi, iar ea a ales să fie puternică.

Capodopera lui Gorki, în viziunea regizorală a lui Șerban Puiu, devine o piesă polițistă cu iscusite accente de comedie, extrem de actuală și pentru faptul că se petrece în lumea afacerilor. Spectacolul beneficiază de muzică originală a lui Horia Ghiță, interpetată live, ceea ce adaugă atmosferă și ritm unui spectacol modern și antrenant.

Prima piesă clasică din repertoriul Teatrului Elisabeta ne aduce în prim plan un lanț de crime într-o lume corporatistă, o veritabilă capodoperă cu iz rusesc. Va rezista oare Vassa acestor provocări? Putem afla doar la fața locului, la “Vassa Jeleznova”.

Regia este semnată de Șerban Puiu, regizorul producțiilor exclusive ale Teatrului Elisabeta (“Dezbracă-te, vreau să-ți vorbesc!”, “Boeing Boeing”, “Încurcătură la nivel înalt”, “Las’ că știm noi!”, “Încă nu, dar o să fie…”, “Capcană pentru un bărbat căsătorit”), scenografia de Ion Molete, iar costumele de Alexandra Constantin.

Autor: Maxim Gorki

Regizor: Puiu Șerban

Scenografie: Ion Molete

Tip Spectacol: tragi-comedie

Durată: 1h45min (fără pauză)

Distribuția:

Vassa Jeleznova – Adriana Trandafir

Prohor – Orodel Olaru

Anna – Alexandra Velniciuc

Mihail – Doru Ana

Semion – Vlad Lință

Pavel – Alexandru Prică

Liudmila – Irina Noaptes

Natalia – Raluca Ghervan

Lipa – Valeria Stoian

Duniasa – Mirela Stoian

Părintele Egor – Mihnea Nicolau

Alte articole

Formular înscriere