„Declarație de drag..” Workshow de Adrian Păduraru și Dan Ardelean 27.12.2018, ora 19.00

Cumpără Bilete

„Declarație de drag..” Workshow de Adrian Păduraru și Dan Ardelean

WorkShow „Declarație de drag”, Concept original Adrian Păduraru
Joi, 27 Decembrie 2018, ora 19.00

Constă în fuziunea elementelor de workshop și discurs inspirațional, cu cele de spectacol, contemporan și clasic.
Este subscris conceptelor de edutainment si ecologie culturală.

Conceptul poate deveni bază de cercetare pentru dezvoltarea altor mijloace de expresie artistică și forme de spectacol.

ARGUMENT:

ARTISTIC

Recuperarea formelor originare de transmitere directă a poeziei, rostită ritmat, cu acompaniament instrumental sau cântată.

Cultivarea spectacolului sincretic.

Generarea și susținerea unui proces de armonizare a generațiilor artistice.

Conflictele istorice dintre generații, inclusiv cele artistice, generează forme- protest, revoluționare, de cele mai multe ori refuzând valorile certe anterioare, ceea ce le insularizează axiologic.

Utilizarea tehnologiilor de ultimă oră pentru a pune în valoare opere clasice: Într-un spațiu scenic multimedia, el însuși modern, înnobilarea decorului se realizează prin înglobarea proiectului „Pictura prin sunet”, creat de istoricul și criticul de artă Adrian Buga – proiect valoros pe de o parte prin utilizarea ca ”materie primă” a unor opere de artă plastică clasicizate, din colecția profesor Chiricuță și pe de altă parte prin prezentarea lor, însoțite de comentariu rostit, muzică, efecte sonore și animație.

PSIHO-SOCIOLOGIC

WorkShow-ul „Declarație de drag…” se adresează spectatorilor de vârste diferite și de diverse grade de familiarizare cu artele componente ale spectacolului. Utilizează notorietatea spectacolului de teatru pentru popularizarea artelor care se bucură de mai puțini spectatori-consumatori, așa cum sunt: poezia, artele plastice și dansul.

Mesajul, îndreptat spre repunerea în lumină a valorilor umane general-valabile – iubirea, toleranța, generozitatea, încrederea, speranța – și-a demonstrat, ca prim rezultat de impact, capacitatea de a-i aduce pe spectatori unii către ceilalți, prin mesajele exprese sau implicite, prin trăirile emoționale puternice pe care le generează și prin încurajarea exprimării acestora.

SCENARIU

WorkShow-ul este construit pe un scenariu de poezie românească clasică și contemporană. Are o structură dinamică, adăugând consecutiv sau simultan, momente de muzică și ritmuri. Folosește ca fundal sau punct de inițiere a unor momente, reproduceri de artă plastică, supradimensionate, alternând ansamblul cu detaliul semnificativ, într-o metaforă a iubirii.

Alte articole

Formular înscriere