Elixir 21.03.2019, ora 18.30

Cumpără Bilete

Elixir

Dragostea este oare un sentiment declanşat de un proces chimic, sau este pur şi simplu un miracol al spiritului, imposibil de explicat?

Foşti iubiţi, Adam şi Louise trăiesc la mii de kilometri depărtare unul de celălalt, el la Paris, ea în Montréal. Corespondând pe e-mail, cei doi îşi evocă trecutul comun, rănile încă neînchise, momentele de bucurie, dar şi noile relaţii. Ceea ce-i apropie însă a doua oară este prietenia, construită de comun acord şi însoţită de o provocare: ar putea să-şi reînvie dragostea tocmai vorbind despre dragoste?
Eric-Emmanuel Schmitt, observator minuţios şi lucid al capriciilor inimii, reuşeşte să transpună în această piesă, cu fine şi surprinzătoare nuanţe, parcursul plin de capcane al unei legături amoroase tipice pentru vremurile noastre.

„În Elixirul dragostei m-a interesat mai ales distincţia dintre dorinţă şi sentiment. Cred că, în privinţa iubirii, problema constă în faptul că denumim cu acelaşi cuvânt două teritorii diferite: cel al dorinţei şi cel al sentimentului. La graniţa dintre ele, atunci când încercăm să împăcăm atracţia fizică şi dragostea, se nasc marile noastre poveşti, nu întotdeauna fericite.“ (Eric-Emmanuel SCHMITT)

Aprecieri spectacol:
„(…) este tipul de spectacol care scoate în evidență actorii. Cei doi actori au jucat extraordinar. Întâi și întâi, foarte bine aleși, vocea Maiei Morgenstern potrivindu-se perfect în acest context. Are un timbru extrem de plăcut și, dacă este pus în contextul potrivit, ies roluri geniale.(…) Povestea spectacolului: un cuplu se destramă, ea pleaca peste ocean, în Canada, el rămâne în Paris. Ea dorește ca ei să rămână în continuare prieteni. De precizat: ea era avocat, el era psihanalist. În conversațiile lor intervine, la un moment dat, și o prietenă/colegă de-a ei. Care este rolul acestei prietene și cum se termină totul, rămâne să descoperiți singuri.
Mergeți și vedeți ELIXIR. Pentru doamna Maia, pentru Marius Bodochi, pentru minunatul text al scriitorului francez. Pentru că textul este de actualitate. Și pentru multe alte motive” (Emil Calinescu).

Distribuția : MAIA MORGENSTERN ; MARIUS BODOCHI
Decor : ANCA CERNEA
REGIA : MAREL TOP
COSTUME : TEODORA BURZ

Alte articole

Formular înscriere