Horațiu Mălăele – Recital Extraordinar „Sunt un orb” 8.03.2019, ora 19.00

Cumpără Bilete

Horațiu Mălăele - Recital Extraordinar "Sunt un orb" 8 martie 2019

Horațiu Mălăele, cu șarmul, inteligența și umorul caracteristice, face o nouă demonstrație de virtuozitate într-o ediție specială a spectacolului „Sunt un orb” pe scena sălii DALLES, vineri, 8 martie, ora 19.00.

Convins că râsul va mântui lumea, artistul își provoacă spectatorii cu umor și sinceritate într-un recital de neegalat. „Spectacolul Sunt un Orb cuprinde câteva poezii de mare calitate, dar și proză scurtă. Sunt mai multe elemente care formează acest spectacol, în care este vorba despre mine, dar este vorba și despre dumneavoastră”, spune Horațiu Mălăele.

Descris de Ion Caramitru drept cel mai bun produs al teatrului românesc din ultimii 20 de ani, Horațiu Mălăele este într-o perpetuă căutare și de aceea niciuna dintre aparițiile sale pe scenă nu este similară cu precedenta. Pentru această variantă a spectacolului “Sunt un Orb”, maestrul trasului pe sfoară, al ironiei și al hazului ascuțit își ia ca aliat fie umorul irezistibil al insinuantului Brumaru, fie înțelesurile subtile ale lui Marin Sorescu sau vibrațiile delicate ale boemului Nichita.

Spectacolul “Sunt un Orb” s-a născut din nevoia lui Mălăele de a comunica poeziile și proza pe care le-a memorat pană acum. „De poeții pe care îi recit în acest spectacol mă leagă bucuria de a-i fi cunoscut, pe unii personal, pe alții din cărțile bibliotecilor mele. Cu unii dintre ei am legat chiar o prietenie, cum este Emil Brumaru. El a fost un bun prieten. Si cu Nichita Stănescu am fost un bun prieten în copilăria mea teatrală și în maturitatea lui artistică. El a murit prea timpuriu. L-am cunoscut bine și a fost un privilegiu pe care mi l-a oferit viața. L-am cunoscut, mai apoi, pe George Tarnea. Nu sunt mândru de lucrurile astea, dar așa le-a aranjat Dumnezeu”, declara actorul.

După zeci sau chiar sute de reprezentații jucate cu casa închisă ani la rand și la mai bine de zece ani de la prima punere în scenă a recitalului intitulat sugestiv „Sunt un Orb”, actorul revine pe scena Dalles, sub auspiciile avertismentului cu care deja ne-a obișnuit, „pericol de râs în hohote“.

Biletele se pot procura și de la Anticariatul Sălii Dalles.

Alte articole

Formular înscriere