O căsnicie liniștită 13.03.2019, ora 19.00

Cumpără Bilete

O casnicie linistita

“O căsnicie liniștită” este una dintre cele mai de succes piese ale dramaturgiei britanice, iar Noël Coward – cel mai jucat autor englez, după Shakespeare. Premiera de la Londra a avut un succes răsunător, astfel încât textul s-a montat, în scurt timp, și la New York, pe Broadway. A primit numeroase premii, printre care și “Tony Awards”, premiu ce recunoaște excelența în teatrul profesionist american.

“O căsnicie liniștită” este o comedie vârtej despre iubirea reaprinsă, pasiune și…conflict. Dragostea pătimașa și gelozia declanșează veșnicul război dintre sexe, război care în “O căsnicie liniștită” stârnește râsul și temperează încăpățânările eroilor. Patru tipologii diferite de personaje se intersectează în ceea ce ar trebui să fie o luna de miere ce debordează de iubire și fericire. În schimb, luna de miere devine stimulentul pentru ca sentimente vechi, aparent stinse, să fie descoperite ca încă vibrante.

Amanda și Elyot, divorțați unul de celalalt după un mariaj tumultos, liniștiți după cei 5 ani scurși de la ultima lor întâlnire, își reîncep viața conjugală cu alți parteneri. Ghinionul (sau poate norocul), face ca în prima noapte din luna de miere, aceștia să nimerească același hotel, același etaj, camere alăturate. Reîntâlnirea lor de pe terasă se finalizează cu o evadare la Paris, în ciuda proaspetelor jurăminte de dragoste față de actualii lor soți. “O căsnicie liniștită” este o satira socială neconvențională, o comedie romantică savuroasă.

Regia și traducerea piesei sunt semnate de Ștefan Ruxanda, iar scenografia de Anca Cernea.

Alte articole

Formular înscriere