Vintage Wardrobe

Universitatea Populara “Ioan I. Dalles” va invita, in data de miercuri, 6 iunie 2012, orele 19.00, la vernisajul expozitiei de vintage al doamnei Cristina Deutsch.

Aceasta este prima dintr-un sir de expozitii tematice si se va concentra pe prezentarea de haine si accesorii din secolul al XIX-lea si pana in anii ’90 ai secolului XX. Articolele provin din colectia privata a organizatoarei, o parte din ele putand fi vizionate si pe site, respectiv www.vintagewardrobe.ro.

Pe langa expozitia ca atare, ce va fi deschisa pana in data de 26 iulie, vor avea loc si alte evenimente culturale conexe (workshop-uri, mini-expozitii ale altor colectionari etc.) ce vor fi anuntate in prealabil pe site.

Expozitia vintage va putea fi vizitata zilnic in foaierul teatrului Universitatii Populare “Ioan I. Dalles”, Bd. Nicolae Balcescu nr. 18, de la orele 14.00 la orele 20.00, iar duminica de la 10.00 la 14.00.

Intrarea este libera.

* * *

 “Ma ocup de vintage si de second hand inca din 1990, cand conceptul nici macar nu exista in Romania si pot afirma ca aceasta pasiune mi-a adus multe satisfactii atat in plan practic, cat si teoretic. Evident, partea cu „vanatoarea” este cea mai incitanta, sa cauti, sa scormonesti si sa gasesti acea piesa unica e minunat (si nu ma voi satura niciodata de aceasta operatiune!) insa chiar mai important decat atat este sa ajungi sa cunosti istoria unui articol, sa reusesti sa-l datezi, sa stii din ce material e facut si, daca ai posibilitatea, sa afli al cui a fost, cand l-a purtat…” 

“Vintage se refera la „vechi” in acelasi sens in care este numit „vechi” un vin bun si de calitate. Chiar daca de cele mai multe ori este vorba despre lucruri purtate, acestea au o valoare istorica, de colectie. In sensul strict al termenului vintage se refera la piese mai vechi de cincisprezece ani (cu exceptia creatiilor de designer care devin vintage dupa trei ani de la prezentarea colectiei si a reproducerilor – repro vintage – care imita piese din epoci precedente, fiind insa confectionate in prezent). Insa nu orice lucru vechi este vintage, pentru a avea aceasta calitate el trebuie sa se remarce prin acel “ceva”, indiferent daca este vorba de un material aparte, de croiala, de un print iesit din comun, de faptul ca este reprezentativ pentru epoca si pentru zona din care acesta provine.”

 “Sa fii pasionat de vintage nu inseamna doar sa cauti ci si sa intelegi ceea ce ai gasit. Ca si literatura comparata (domeniul de baza de care ma ocup de fapt), si vintage-ul (care este doar o pasiune si, ca orice pasiune, cere mult studiu si experienta) implica o multime de alte subdomenii – istoria modei, istoria mentalitatilor, istoria textilelor, tehnici de croitorie.”

Alte articole

Formular înscriere